Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Vrijkaartjes JumpSkillz voor winnaars prijsvraag Zondagmarkt
en leuke activiteit in Bibliotheek Beemster in kader Kinderboekenweek
Middenbeemster, 4 oktober 2018

Tijdens de Zondagmarkt op 3 september in Middenbeemster konden kinderen meedoen aan een prijsvraag uitgeschreven door het Centrum Jeugd en Gezin Beemster (CJG). De opgave was: ‘Vertel ons over jullie leukste gezinsactiviteit’.
Maar liefst 81 kinderen hadden gereageerd om te vertellen over wat ze allemaal leuk vonden binnen het gezin. De broertjes Niels en Rens hadden iets heel speciaals te vertellen over hun familieplezier; hun verhaal viel op tussen alle andere verslagen van verjaarsdagspartijtjes en reisjes naar het buitenland.
Daarom werden zij op woensdag 3 oktober door de heer J.Dings, wethouder van o.m. Welzijn en Sociale Zaken uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen..

Dat gebeurde tijdens een korte bijeenkomst in Bibliotheek Beemster. Samen met vader en moeder werden de prijswinnaars door de wethouder opgewacht. Dings, die zich gemakkelijk op een tafel had geïnstalleerd probeerde een speciale ontvangstspeech voor de jongens af te steken. Zijn eerste vraag was: "Weten jullie wat een wethouder doet?" Misschien ging de daarop volgende uitleg wel over de hoofden van beide jongens heen en was meer gericht op de ouders en de paar eveneens aanwezige genodigden en belangstellenden.
Maar Dings liet zich toch even van de hoge zetel zakken om uit te leggen waarom Niels en Rens de beloofde prijs : vrijkaarten voor de JumpSkills in Alkmaar, werd toegekend. Hun plezierigste uitje binnen het gezin bleek namelijk gewoon thuis te zijn, op het agrarische bedrijf waar ze vooral 's zomers in het werk betrokken worden. "Dat is toch wel heel bijzonder", vond de wethouder.
Daarna, met de vrijkaartjes in de hand voelden Rens en Niels zich echte prijswinnaars. Reken maar dat straks door het hele gezin in Alkmaar heerlijk geJumpSkilld gaat worden.

Kinderboekenweek in thema Vriendschap
  ln de Kinderboekenweek is als thema gekozen: vriendschap, zoals die er kan zijn tussen hartsvriendinnen, bloedbroeders, oftewel echte vrienden. Vrienden maken leer je als kind en kan gelukzalig zijn of juist verdrietig. In het kader van dat thema zijn in de Kinderboekenweek activiteiten, zoals op deze woensdag 3e oktober, waar geknipt en geplakt kon worden. Oude tijdschriften en rollen behangpapier waren daarvoor ter beschikking gesteld. Met veel enthousiasme gingen de kinderen, geholpen door ouders aan het werk en het werd een gezellig 'rommeltje' in de bibliotheek. Overal op de vloer lagen grote vellen papier met leuke plaatjes er op geplakt. Op zaterdag 6 oktober van 11.00 – 14.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar meedoen aan een Wetenschapsquiz.
 
     
Omhoog