Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Burendag 2018 Buurtvereniging Purmerenderweg
     

Zondagochtend 23 september om 10:00 uur kwamen er bij Herman en Gerda Beeker ongeveer 16 leden van de buurtvereniging Purmerenderweg bijeen voor de nationale Burendag 2018 van het Oranjefonds. We begonnen met een kopje koffie of thee met appelgebak en kwarktaart, gebakken door Riet Kraakman. De stemming zat er gelijk al goed in, ondanks de regen.

Voorzien van grijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidsvesten werden we door de voorzitter in 4 groepen verdeeld en ging iedereen op weg om de Purmerenderweg vanaf de Beemsterbrug tot aan het viaduct te ontdoen van vuilnis, waaronder blikjes, pakjes, plastic en veel sigarettenpeuken. De ‘oogst’ was duidelijk minder dan vorig jaar: ca. vier vuilniszakken in plaats van tien, er wordt dus steeds beter gezorgd voor ons milieu.

Na afloop was er weer een drankje en had Gerda Beeker en Maaike Kamps voor iedereen een heerlijke lunch verzorgd met o.a. tomatensoep en broodjes. Het was ondanks de regen weer een geslaagde gezellige burendag, met als resultaat een schone Purmerenderweg.

Tekst en foto: Cees Visser (voorzitter)

Omhoog