Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Floralia weekeind fleurig, vrolijk en gezellig
   
Noordbeemster, 9 september 2018
  Op 8 en 9 september werd als vanouds in de 'schouwburgzaal' bij de familie Ruijter aan de Middenweg in Noordbeemster het Floraliaweekend gehouden. Leden van de vereniging hebben de hele warme zomer gelegenheid gehad om de verstrekte plantjes en dahliaknollen te vertroetelen. Die werden daags te voren opgehaald en op schappen tentoongesteld. Het was niet verplicht de planten in de huiskamer te verzorgen; in de tuin was ook toegestaan. Bij velen zal het echter een hele toer zijn geweest om ze in leven te houden. De fuchsia's deden het prima, maar de kosmea's bleken niet echt bestand te zijn tegen de zomerse hitte, want daarvan waren maar weinig exemplaren langs de wand te aanschouwen.
     
 
De door de kinderen verzorgde witte begonia's zagen er prachtig uit, maar de fuchsia's waarvoor de volwassen leden hadden moeten zorgen en die in augustus/september altijd een grote bloemenpracht vertonen, droegen helaas maar weinig belletjes.
 
De dahlia's vormden echter een fleurig decor en er waren leuke creatieve inzendingen. Basis van dit onderdeel waren plakken boomstam, die opgesierd konden worden.
 
Op de zaterdagmiddag is het altijd groot feest voor de kinderen. Meestal is er dan een poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn, maar dit jaar trad de jonge entertainer Sven op met een daverende muziekshow, die ook behoorlijk bij het kleine publiek in de smaak viel. Tijdens zijn optreden liet hij de kinderen actief meedoen met meezingen en een tekenwedstrijd.
 

Maar gedanst kon er ook worden. Sven deed voor welke passen en gebaren ze na moesten doen en het werd dolle pret. Hoewel ze allemaal buitengewoon hun best deden vond Sven dat een klein meisje hem het allermooiste imiteerde en zij kreeg een prijs.

Een onderdeel van deze kindermiddag is ook de prijsuitreiking voor de mooist verzorgde planten. Arvid Vlaar ging er vandoor met de wisselbeker voor stellen en Sanne Blom en Bo Stolp kregen voor de individuele plant de eerste prijs. Ook viel de hele familie Pronk in de prijzen omdat zij de grootste zonnebloemen hadden gekweekt.
De vlag werd gehesen en de spelletjes werden met veel plezier gedaan.
In de culturele hoek konden de kinderen een mooi schilderijtje maken op een boomstamplak. Wilma Konijn hielp de kinderen hierbij. Zij verzorgde tevens de aankleding van de culturele hoek met diverse schilderijen.  De huisvlijt werd ook opgevrolijkt door veel schilderijen, die deelnemers aan de workshop bij Wilma hadden gemaakt. Een prachtig resultaat.

’s Avonds ging het feest verder met het katknuppelen. Er waren veel deelnemers die goed konden gooien. De eerste ring was er dan ook zo vanaf. Na ongeveer een uur kwam de kat tevoorschijn, Anton Roet wist hem met een rake worp te bevrijden.
Binnen ging het feest verder met muziek van de ‘Travelin Band’. Zij maken muziek uit de jaren 60 en 70.  Het was weer een gezellige avond.

Op zondag openden de deuren om 14.00 en het publiek kon genieten van Mixxt. Zij verzorgden in twee delen een gevarieerd repetoir van liedjes die iedereen wel kende uit heden en verleden. De raadspellen ( hoe zwaar zijn alle bestuursleden en hoeveel bollen zitten in de mand?) werden goed bezocht. Hans Scheringa zat er 1 kilo naast bij het raden naar het gewicht van alle bestuursleden.Na een aantal rondjes Rad van Avontuur, verzorgt door Anton Roet, werden de prijzen uitgedeeld.
De wisselbeker met oorkonde voor stellen ging dit jaar naar Wilma Konijn.
De dahlia’s waren prachtig en Carla Roet en mevr. Bakker-Roet wisten de mooiste te kweken zij kregen de eerste prijs uitgereikt.
De grote verloting kende veel gesponsorde prijzen. De hoofdprijs, een helicoptervlucht over de Beemster, werd mee naar huis genomen door Dirk Kuin.
Kortom, we kunnen weer terugkijken op een heel geslaagd feestweekend.

Verder is er voor de volwassenen 's avonds een gezellige feestavond met katknuppelen en muziek. Ook op zondagmiddag wordt het feest gewoon voortgezet. Het Floralia weekend is voor deze vereniging de enige jaarlijkse activiteit, maar de bloemetjes worden dan ook behoorlijk buiten gezet.

Jeanette Hommers

Omhoog