Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Oergezellige Beemster Zondagmarkt: meesjokken in de file
   
Middenbeemster, 2 september 2018
De Beemster Zondagmarkt 2018, georganiseerd door de Beemster Ondernemers Vereniging, zal ongetwijfeld de annalen ingaan als de druktste, de zonnigste en gezelligste commerciële gebeurtenis. Marktlui uit heel Nederland die toch al wisten dat deze markt veel publiek trekt, bleken zich zo enthousiast te hebben aangemeld, dat lang van te voren bekend was dat er geen kraam meer te verhuren viel. Op deze zonovergroten 2de september liet het publiek het ook zeker niet afweten. Stromen bezoekers werden door vrijwilligers naar parkeerterreinen verwezen en konden zich voegen in de file op De Buurt en in de straatjes. Er viel geen doorkomen meer aan, zoals op het Tobias de Coeneplein waar dirigent Wim Klaver passende muziek ten gehore liet brengen door zijn beide jeugdorkesten (Beemsters Fanfare en Fanfare Ilpendam). Toch kon hij het niet laten het publiek nogmaals te informeren over de Gemeente aangekondigde subsidiestop voor culturele verenigingen en instellingen. Daarom vroeg hij tijdens het publiek de fanfare te steunen en zich als donateur te melden. Dat kon direct bij het kraampje van de vereniging. Dus was het deze Zondagmarkt niet helemaal oorverdovend stil in de Beemster zoals het spandoek op het Marktplein bij Onder de Linden door de protestgroep tegen de subsidiestop nog eens liet weten.
 
Er was op deze dag echter geen sprake van het ontbreken van muziek. Zo marcheerde de streetband van Beemsters Fanfare door de straten, maar werd bijna overstemd door het rinkelen van de kassa.   Ongelooflijk zoveel koopwaar bleek te zijn aangesleept maar ook verkocht zodat de kooplieden ver voor sluitingstijd hun marktkraam al leger zagen worden en daarom hun laatste koopwaar tegen gereduceerde prijs aanboden.
 
Er waren wel wat minder spektaculaire attracties. De groteske vehikels werden gemist, maar er liep wel een boer door de straat met een koe, er waren steltlopers en de cowboy met de gitaar ging weer zingend langs de kramen.   Ranonkel Arrangeurs hadden voor de Zondagmarkt wel weer een leuke ludieke actie bedacht. Ze 'bouwden' van bloemen en groente een prachtige japon die bezoekers konden 'aantrekken' en zich laten 'kieken' met hun eigen GSM..
  Voor marktbezoekers was er gelegenheid om zich even lekker te laten verwennen op de Thaise massagestoelen. Volop stijve spieren werden hier vakkundig behandeld. Er werd goed gebruik van gemaakt, want gedurende de markt waren de stoelen bezet.
Het hoogtepunt van de drukte op de markt lag wel zo tegen 12 en 2 uur. Je kon er op de hoofden lopen. Pas tegen een uur of 4 werd het wat minder druk.
Het is te veel om alles en iedereen te noemen, maar het publiek zal zeker een paar van die Beemster producten zoals fruit, kaas, honing, aardappels, bloembollen en tompoucen naar huis hebben meegenomen.
   

 

Omhoog