Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
BG reikt tijdens jaarvergadering 'Pluimprijs' uit aan Geert Heikens
BG Waarderingprijs komt in plaats van de Gemeentelijke
   
Middenbeemster, 24 april 2019

Op 24 april hield de Beemster Gemeenschap jaarvergadering. met voor het eerst als nieuwe voorzitter Erica Helder. Ze blijkt zich na het afscheid van haar voorgangster Leni Greuter goed te hebben ingewerkt en met haar veeljarige ervaring als raadslid in de Gemeenterrad van Beemster liep de behandeling van de agenda dan ook op wieltjes.

BG Waarderingsprijs
In haar voorwoord deelde Helder mee dat- nu de Gemeente Beemster wegens besparing de jaarlijkse uitreiking van de vrijwilligersprijs heeft geschrapt- de BG deze activiteit thans in haar banier heeft gezet door het invoeren van de BG Waarderingsprijs. Er wordt een jury gevormd die de inzendingen gaat beoordelen.
De prijs zal vermoedelijk op de laatste zaterdag in de Beemster Feestweek bekendgemaakt en uitgereikt worden.
Beemsterlingen die vinden dat iemand in hun omgeving zich zo vaak (maar ook zo lang) belangeloos inzet voor de gemeenschap, kan die persoon voordragen voor deze vrijwilligersprijs.
 
Pluimprijs
Een voorproefje van de Waarderingsprijs vond al plaats tijdens de jaarvergadering want de "Pluimprijs"werd aan Geert Heikens, de onvermoeibare verslaggever/fotograaf van Binnendijks werd de 'Pluimprijs' uitgereikt. Iedereen, die hem kent, zal het er mee eens zijn, want Geert zet zich op velerlei gebied in voor de gemeenschap.
Talloos zijn de commissies waarin hij een actieve rol speelt..
(In het kader van de komende Herdenking op 4 mei is misschien wel zijn aandeel aan de oprichting van de gedenksteen voor de neergestorte Lancaster bommenwerper in Westbeemster. Nadat de leeftijd van één van de omgekomen vliegers bekend werd komt daar binnenkort nog een aanvulling bij. Red.).
Zie hiervoor ook deze link naar een artikel over de onthulling van het monument bij De Kerkchaen op 26 juni 2018


Verder valt nog te vermelden, dat tijdens de jaarvergadering bestuurlijk afscheid werd genmen vanvan Marit Mulders (sectie sport); Margret Konijn (23 jr.) en Sander Ittman (28 jr.) werden benoemd.
Na het officiele deel van de vergadering was het woord aan Henk Jan van Meer die namens Visit Beemster bondig informatie gaf over (vooral) het Beemster Light Festival in december in het kader van Twintig jaar Unesco Werelderfgoed.  
Omhoog