Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Monique Spliet, consulente RWSP houdt maandelijks spreekuurtje
  Middenbeemster, 28 februari 2019

Op 21 februari werd in Bibliotheek Beemster, Tobias de Coenestraat 4 in Middenbeemster door Monique Spliet, consulente RWSP de eerste, in een reeks van 5 spreekuurtjes voor abonnees en vrijwilligers in Bibliotheek Beemster gehouden. Tijdens deze spreekuren, die speciaal voor ouderen zijn bedoeld, kunnen mensen die een vraag of opmerking hebben of zin in een kopje koffie aanschuiven. Ook in Zuidoostbeemster worden dergelijke spreekuurtjes gehouden, die veel publiek trekken. .
Misschien had Monique op deze eerste datum in Middenbeenster wat meer gasten verwacht, maar de teller bleef helaas staan op 4. Niettemin werd het een leerzaam uurtje.

Zo was er iemand met vragen over inschrijven voor een woning in Middelwijck en een van de mantelzorgers nam afscheid, omdat zijn mantelzorgtaak door overlijden er op zat.
Een geanimeerde discussie ontstond over activiteiten in Zorgcentrum Middelwijck. Daar was de activiteitencoordinator voor vier uur in de twee weken wegens besparing niet meer te betalen. Hoewel haar werk zeer gewaardeerd werd, is haar taak nu helemaal toevertrouwd aan vrijwilligers.
De heer F.Finnema bijvoorbeeld, die zich ondanks zijn al heel hoge leeftijd nog volop voor alles met groot enthousiasme inzet. Hopelijk kan hij het nog een paar jaartjes volhouden.

Een van de activiteiten van vrijwilligers was de introductie van de scootmobiel. Vrijwilliger Finnema probeerde in oktober 2014 tussen de paaltjes van een uitgezet parcours te rijden. Ook de begeleiding van mensen die een ritje met dit voertuig willen maken, is in handen van vrijwilligers, evenals de organisatie van de wandeltochten en activiteiten in de recreatieruimte. Gelukkig zijn er de laatste tijd een aantal nieuwe vrijwilligers bij gekomen, maar in Middenbeemster gaat het helaas maar mondjesmaat. Monique weet dat in Zuidoostbeemster wel makkelijker aan vrijwilligers te komen is, maar haar mond viel echter open toen Finnema vertelde dat de Mieuweijdt in De Rijp op meer dan honderd vrijwilligers kan rekenen.


Wie ook eens 13.30 – 15.30 uur de bibliotheek Beemster wil komen binnen lopen voor een babbel of diepgaander gesprek met Monique, is welkom op 21 maart, 18 april *) 16 mei en 20 juni. Ook voor mensen die zich willen aanmelden voor het prachtige vrijwilligerswerk

NB:*) De bijeenkomst van 18 april is informatief en wordt verzorgd in samenwerking met gemeente, SMD, MEE, CJGZ en Buurtzorg.

Opgeven mag via ons servicepunt RSWP Beemster: tel: 0299-820397 of via beemster@rswp.eu. Het servicepunt is geopend van maandag t/m woensdag tussen 9 en 12 uur.

Omhoog