Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
'Vrouwen Samen Verder' vierde trots 70 jaar bestaan
Westbeemster, 23 februari 2019    

Groot feest in Westbeemster op vrijdag 22 februari 2019 in De Kerckhaen. Vrouwen samen Verder vierde namelijk het feit dat 70 jaar geleden het Katholiek Vrouwen Gilde afdeling West Beemster opgericht. In 2009 werd besloten zonder het overkoepelend orgaan door te stomen en werd de nieuwe naam: 'Vrouwen Samen Verder' want het bleef toch dezelfde club waar de leden zeer trouw bleven komen. Dus werd het 70 jaar bestaan met grote luister gevierd. Waar een vereniging nog door zoveel (90) enthousiaste vrouwen gewaardeerd wordt, was het niet verwonderlijk dat ze dit feest allemaal wilden bijwonen.

Het volledig bestuur: Ineke Konijn, Evalien de Lange, Anja Koning, Jannet Buijsman, Truus Glim en Lies Ruijter verwelkomden onder meer afgevaardigden van de Beemster zustervereniging Vrouwen van Nu en wethouder J.Dings kwam zijn opwachting maken, waarbij hij als present van de Gemeente Beemster een Beemsterpolderbol, (een miniatuur van het monument bij de Keijserkerk) aanbod. Daarna werd het welkomstlied op de wijs van Lied van de Beemster aangeheven.  

Hoe trouw de leden de vereniging zijn, bleek wel uit het grote aantal (18) dat gehuldigd werd omdat ze meer dan 50 jaar lid zijn.

Mevrouw de Jong is zelfs 63 jaar lid. Hoewel ze de bijeenkomsten niet meer regelmatig kan bezoeken vond ze het toch heel fijn dat ze bij de huldiging aanwezig kon zijn.

Alle jubilaressen werden in de bloemetjes gezet.

 

De bestuursleden verrasten hun gasten met het opvoeren van een 'komische opera' met in de hoofdrol Evalien de Lange als de rechter, die zeven dronken matrozen tot de orde moet roepen. Dat lukte niet helemaal want de verdediging barstte op elke vraag in een vrolijke Nederlands liedje uit. Met 'Moederlief ik drink niet meer', 'In het kleine café' aan de haven of 'Mijn wiegje was een stijfselkissie' werd de rechter de mond gesnoerd.
 
Een herinnering aan de presentatie van het nieuwe embleem voor Vrouwen Samen Verder, gemaakt tijdens een gezamenlijke avond van Vrouwen Samen Verder en Vrouwen van Nu in maart 2009.
Na de afsplitsing is Vrouwen Samen Verder geen katholieke vereniging meer en heeft in alle kernen van de Beemster leden. Iedere maand worden vanaf september t/m april avonden georganiseerd met een gevarieerd aanbod: informatief, creatief, kerstavond, gezellig enz. Ook een fietsdag hoort bij het programma.
Omhoog