Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Ensemble Waterland gaat nieuwe uitdaging aan
   
Middenbeemster, 28februari 2019

Het Ensemble Waterland, onder leiding van dirigent Mirjam Michel heeft een nieuwe uitdaging aangegaan: deelname aan de Ensembledag, die op zondag 13 oktober in het kerkje van Jisp wordt gehouden.
Ensembles bestaand uit amateurmusici die regelmatig met elkaar samenspelen en bereid zijn dat te laten horen aan anderen hebben zich daarvoor ingeschreven.
Het Ensemble is één van de 11 deelnemers en wil natuurlijk goed voor de dag komen.
Daarom werd al heel vroeg begonnen met het instuderen van fijne muziek, zoals het Andante Cantabile van F.Schubert.

 
  Wie op donderdagavond om de week Cultureel Centrum Onder de Linden eens zou binnenlopen om te horen hoe hard er gerepeteerd wordt, komt onder de indruk over de toewijding waarmee dirigent en muzikanten de noten laten stralen.
Het ensemble kent geen Stradivarius violisten of superfluitisten en hoornisten; alle leden van het Ensemble bespelen eenvoudige instrumenten als blokfluiten of gitaar en violen. Want ook met die gewone sopraan-, alt-, bariton- of bas-blokfluiten kan je een leuk orkestje vormen. Op zo'n eenvoudig instrument is het zelfs moeilijker om te fraseren. Dirigente Mirjam hamert er maar steeds op dat er vooral 'innig' en 'met warmte' moet worden gespeeld.
Het Ensemble bestaat als zodanig sinds 1990. Aanvankelijk was het ledenbestand een stuk of 20 muzikanten, maar het aantal schommelde in de bijna 30 jaar van het bestaan nogal eens.
De diverse dirigenten die het ensemble heeft gekend, hebben de te spelen muziek ook aangepast aan meerdere instrumenten dan de huidige. Er waren tijden dat er zelfs een pianiste, een hoboïst, een fagottist en klarinettisten bij waren. Zelfs het geluid van een saxofoon werd in het geheel aangepast, maar dat instrument bleek toch duidelijk niet zo geschikt in het geheel.
Al met al is het een heel gezellige club met veel trouwe leden en nieuwe leden zijn altijd van harte welkom.
 

 

Ter gelegenheid van het feit dat door de organisatie van de Ensembledag in Jisp voor voor PR doeleinden een Staatsiefoto te verstrekken, is deze kleine fotoserie gemaakt op donderdag 28 februari 2019. En waarom deze dan niet even gebruikt om dit leuke muziekensemble nog eens te promoten op deze site. Het Ensemble is heel bescheiden en treedt weinig naar buiten. De muzikanten vinden het echter wel leuk om samen met een andere club een optreden te verzorgen.

Zoals de naam zegt, bestaat het Ensemble uit leden uit heel Waterland.Voor belangstellenden: contactpersoon is Ellen Ruijter, e-mail: ellenruijter49@kpnmail.nl

Omhoog