Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links

Ambassadeurs/vrijwilligers onderscheiden bij Nieuwjaarsreceptie
Burgemeester Joyce van Beek maande tot verbinding en betrokkenheid

Middenbeemster, 9 januari 2018
De Gemeente Beemster hield op dinsdagavond 8 januari weer de traditionele Nieuwjaarsreceptie. Een grote menigte had zich verzameld in de kantine van het Gemeentehuis, dat intiem maar helaas voor het maken van een foto te spaarzaam verlicht was.

Dat alles wat op deze avond gezegd werd, eigenlijk in het teken van de toekomstige staat van Beemster zou staan, was te verwachten.
Burgemeester Joyce van Beek begon haar toespraak met een verklaring van genegenheid aan alle moois en schoons dat de Beemster biedt, als polder die gedurende meer dan 400 jaar een zelfstandig bestaan heeft gekend: een bijzonder monument dat vandaag den dag nog om zijn unieke waarden gekwalificeerd kan worden als Werelderfgoed. En dat moet zo blijven, ook na een fusie met Purmerend, aldus de burgemeester.
Waardevol noemde ze het succes van het Project Waardevol Beemster, dat burgers tot 3 december 2018 in de gelegenheid stelde hun mening te geven over wat in Beemster dierbaar is en zo zou moeten blijven. Uit de vele reacties is gebleken dat de betrokkenheid onder de bevolking groot was.
Aan de andere kant maande van Beek tot meer begrip voor elkaar, maar deze wens leek speciaal gericht aan het adres van de Beemster politieke partijen waartussen het al een poos niet blijkt te boteren.
Secretaris Lenie van Duivenvoorde nam het woord daarna over. Ze roemde het werk van de veertien ambassadeurs/vrijwilligers, die de burgerij in de periode dat het project Waardevol Beemster liep, meer konden vertellen over het doel van deze actie en velen wisten te motiveren ook aan te geven wat zij als waardevol voor Beemster zouden willen behouden. De resultaten zullen worden verwerkt in een boek dat aan Purmerend zal worden aangeboden.
Van Duivenvoorde vertelde over de website https://waardevolbeemster.nl .
Daarna werd een filmp vertoond, dat wegens de grote belangstelling door de meeste aanwezigen niet gezien kon worden, maar dat ongetwijfeld op de site staat, evenals een uitleg over het project Waardevol Beemster zelf.
Na deze lovende woorden kregen de vrijwilligers/ambassadeurs een speldje uitgereikt.
Omhoog