Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Voorleesuurtje voor peuter en kleuters in Bibliotheek Beemster
Middenbeemster, 29 januari 2019    

'Een huis voor Harry' was de titel van het prentenboek dat was uitverkoren om tijdens de Nationale Voorleesdagen uit voor te lezen aan de doelgroep: peuters en kleuters van 2-5 jaar. In bibliotheek Beemster was zaterdagochtend 26 januari geprikt en er bleek veel belangstelling voor te bestaan. Rond de klok van 10.00 uur kwamen al een heleboel kleintjes vergezeld van moeders én vaders de bibliotheek binnen trippelen. Omdat het verteluurtje een beetje verlaat was, hadden de kleintjes nog volop tijd om zelf even te snuffelen in de kast met prentenboeken waarna ze zich op vaders of moeders schoot nestelden om door hun voorgelezen te worden.

Het hele boek uitlezen hoefde niet want muziekdocente Diana Veldkamp maakte al snel haar opwachting. Ze had tassen en dozen vol spullen bij zich. Houten huisjes bijvoorbeeld, die ze voor de kleintjes op het bontgekleurde tapijt neerzette.
Zelf had ze ook een huisje bij zich, waarin Harry, de kat, de hoofdpersoon van het verhaal, bleek te wonen.
Aan de hand van de plaatjes uit het boek en de liedjes die daarbij werden gezongen ontrolde het verhaal zich... Harry was zijn huis kwijt en moest met behulp van kinderen en illustraties uit het boek weer 'thuisgebracht'worden. Dat was heel spannend.
Diana zong bekende kinderliedjes, waarbij ze zichzelf begeleidde op haar Ukelille
 
 
Al konden de peutertjes op deze ochtend de woorden nog niet, de vaders en moeders blijkbaar wel, want die zongen naar hartelust mee. De zoektocht naar Harry voerde door de hele bibliotheek. In een lange rij en zingend met Diana voorop werd het een ware polonaise. Maar Harry werd zo niet gevonden.
  Terugkomende van de tocht kregen alle kleintjes een beestje in de vorm van een poes en een vlinder en zo gesterkt door de informatie die ze van deze helpers kregen, lukte het toch om Harry op te sporen en naar huis te brengen.
Een prachtig stukje show voor de hele kleintjes, die verschrikkelijk hebben genoten.
Omhoog