Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Belle and the Beast een sprankelende musical door BOTT
   
Middenbeemster 31 maart 2019
Met de opvoering van de musical 'Belle en het Beest' had regisseur Nico Schroevers zich geen gemakkelijke taak gesteld. Enthousiasme bij de 25 jonge artisten was echter genoeg aanwezig om er een wervelende show van te maken, die op 30 maart 2019 in de Keijserker van Middenbeemster werd opgevoerd. Alle deelnemers hadden zich de liedjes en de teksten goed eigen gemaakt en het was een vreugd om het jeugdige elan waarmee werd gespeeld en gezongen te horen en te zien. Natuurlijk kleefden er door zenuwen wel enige vergissinkjes aan en de kerk is eigenlijk ook niet de ware plaats voor de uitvoering voor een musical, maar dit was allemaal weg te vegen tegen de enorme geestdrift die hier uitgestraald werd.
Te vermelden valt ook nog de aardige oplossingen voor het decor en de mooie verlichting. Allemaal het werk van de enthousiaste ouders/begeleiders.
 
De vervloeking met de roos. De prins wordt omgetoverd door een fee.   De vader van Belle wordt door het betoverde personeel in de gevangenis gestopt omdat hij een roos voor zijn dochter plukte.
 
Het beest heeft Belle uitgenodigd voor een etentje maar tafelmanieren heeft hij niet. Indrukwekkend was zijn solo waarin hij zijn verdriet uit, hopende dat Belle met hem wil trouwen.   Maar Belle vindt hem met ijn afschrikwekkende voeten wel een engerd.
Ze wil hem wel dienen, maar meer ook niet.
 
Als het Beest haar een prachtig boek aanbiedt, vindt ze hem wel wat aardiger worden.   Toch wil ze een dansje met hem maken en ze krijgt weer een geschenk: een toverspiegel.
 
Daarin ziet ze dat haar vader en moeder bedreigd worden door de bende van de opdringerige vrijer. Ze krijgt permissie van het beest om het kasteel te verlaten en spoedt zich naar huis.   Als de zaken thuis zijn opgelost, voelt Belle toch dat ze wel van het Beest houdt en dat is voorwaarde voor het opheffen van de toverformule. De vervloeking was voorbij en er kon feest gevierd worden.
Omhoog