Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Marianne de Wolf van RWSP wil zich ook even voorstellen
Specialiteit: ondersteuning kwetsbare oudere inwoners en hun mantelzorgers
Middenbeemster, 22 maart 2019    

In februari stond op deze site een interview met Monique Spliet, consulent RSWP (Regionale Stichting WonenPlus), die in Bibliotheek Beemster maandelijks op donderdagmiddagen van 13.30 – 15.30 uur een inloopuur houdt. Gewoon een gezellige koffie- of theebabbel met buurtgenoten, ingaan op dingen die de mensen bezig houden, maar ook over allerlei activiteiten die mede door RWSP worden georganiseerd.
Monique is echter niet alleen, want sinds kort gaat haar collega Marianne de Wolf zich mede inzetten om thuiswonende (kwetsbare)oudere inwoners en hun mantelzorgers te ondersteunen. Zo willen ze de wat oudere Beemsterling helpen zelfstandig te blijven wonen.
Aan het maandelijkse spreek- of babbeluurtje verbinden beide dames ook vaak een thema dat te maken heeft met onderwerpen waar mensen mee kunnen zitten, zoals eenzaamheid, verborgen armoede, zelfredzaamheid, wet en regelgeving.
Trouwens ook in Zuidoostbeemster komen de beide consulentes maandelijks langs in het Buurthuis. Daar draait het vooral om de gezelligheid, maar hier kunnen eveneens thema’s aan de orde worden gesteld of een workshop gegeven.

Marianne: "Wij zetten ons ook in om mensen te ondersteunen die zorgen voor een ander, de zgn. mantelzorger. Mantelzorgers zijn mensen, ook jongeren, die langdurig, onbetaald zorgen voor een (chronisch) zieke, gehandicapte of hulpbehoevend persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder, of kind zijn maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Vaak zien we dat de jongeren onder ons hierin worden vergeten; denk aan de zoon of dochter die zijn chronisch zieke moeder altijd helpt om uit bed komen en haar ontbijt klaarmaakt vóórdat hij/zij naar school gaat! Het gevolg kan zijn dat hij/zij te laat op school komt en hierdoor een achterstand oploopt. Als jongere houd je “de vuile was” liever binnenshuis en krijg je hierdoor weinig begrip van de omgeving. Ook voor deze jong volwassenen willen én kunnen wij iets betekenen. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen. "

Met Monique Spliet:( m.spliet@rswp.eu Marianne de Wolf: m.dewolf@rswp.eu kan via e-mail contact worden opgenomen. Het servicepunt RWSP voor de Beemster waar desgevraagd hun telefoonnummers worden gegeven, is geopend van maandag t/m woensdag tussen 9 en 12 uur, tel.: 0299-820397. Zij zullen dan zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Omhoog