Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Stichting Gemeenschapsveiling
   
Middenbeemster, 21 mei 2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 organiseert Stichting Gemeenschapsveiling Beemster een grote gemeenschapsveiling in de kantine van Sportcentrum De Kloek te Middenbeemster.
De veiling wordt voor de eerste maal georganiseerd en is een initiatief van drie verenigingen, ontstaan door de grote bezuinigingen die Gemeente Beemster toepast op de subsidies van vele verenigingen en stichtingen.
Wat is een gemeenschapsveiling? Tijdens deze avond worden koopjes (ook wel kavels genaamd) in hoog tempo geveild door een professionele veilingmeester. De kavels worden aangeboden door inwoners van Beemster (daarbuiten mag ook) en zijn zeer divers. Denk hierbij aan diensten als een dag tuinonderhoud, boodschappen doen voor iemand, een avond oppassen, een dag helpen in het huishouden, een etentje aanbieden bij je thuis voor een aantal personen (wordt per stuk op geboden). Maar er worden ook artikelen geveild variërend van wijn, taart, kaas tot schilderijen, kunstwerken, deelname aan workshops, een training/clinic geven bij je sportclub, muzikanten, zangers etc.
Kortom, een ontzettende leuke avond voor de hele gemeenschap van 18 jaar en ouder, die uitmondt in - naar wij hopen - een hoge financiële opbrengst en een jaarlijks terugkerend evenement!
Van deze opbrengst kunnen verenigingen en stichtingen profiteren. Het doel van de stichting is namelijk de opbrengst te verdelen over verenigingen en stichtingen die geld nodig hebben om projecten (groot en klein) te kunnen realiseren binnen hun organisatie en hierbij een financiële ondersteuning goed kunnen gebruiken. Uiteraard gaan voor de verdeling spelregels gelden. Voorwaarde is dat leden van de clubs zich als vrijwilliger hebben ingezet. Wie meehelpt profiteert!
De voorbereiding is al in volle gang, een veiling organiseren vraagt inzet van velen. Daarom vragen wij vrijwilligers die ons willen helpen bij het huis-aan-huis flyeren in de vele wijken die Beemster kent, en ook de kavels in die wijken op te halen in de weken voor de veilingavond.
Ook op de avond zelf hebben we vrijwilligers nodig die de kavels tonen aan het publiek, die na de aankoop de kavels wegbrengen de zaal in en aan de koper overhandigen. En zo zijn er nog heel wat acties en activiteiten waar enthousiaste vrijwilligers voor nodig zijn.
Ook de ondernemers in Beemster zullen worden benaderd kavels in te brengen of een gift te doneren. Het is voor de ondernemer aantrekkelijk, omdat op deze manier meerdere verenigingen en stichting financieel gesteund worden.
Vrijwilligers kunnen zich voor 15 juni aanmelden via e-mail: veilingbeemster2019@gmail.com. Binnenkort organiseren we een avond voor de vrijwilligers om uitleg te geven over alles wat gaat gebeuren.
We gaan veel publiciteit geven aan de komst van de veiling, zodat inwoners en bedrijven niet verrast (zouden moeten) zijn, als de vrijwilligers aanbellen. Er wordt gewerkt aan een website en een facebookpagina waarop veel informatie te vinden is. Voor de PR zijn ook vrijwilligers nodig.
Op de avond zelf is een notaris aanwezig die toeziet op een goed verloop van de veiling.
Het bestuur van Stichting Gemeenschapsveiling Beemster wordt gevormd door:
Els Stolp, Carla Bleesing, Marijke van der Hulst, Gerard Leenstra en Jan de Lange. Met ondersteuning van de werkgroepleden Gerrit Hopman, Tiny van de Nes en Gerjan Enthoven.

Omhoog