Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Monument Westbeemster gecompleteerd
    Westbeemster, 12 mei 2019
 

Na de onthulling van het monument voor de omgekomen bemanning van de gecrashte Lancaster bommenwerper in Westbeemster op 26 juni 2018, was de Werkgroep Aircrash Westbeemster nog niet helemaal klaar.
Er miste namelijk nog een jaartal bij de naam van RAF Sgt Leonard Bennett: zijn leeftijd. Bennett was als gezagvoerder van een heel jonge crew ook nog maar pas 31 jaar.
Via nabestaanden werd deze informatie verstrekt, maar helaas was de gedenksteen toen al vervaardigd en aan de muur van De Kerckhaen bevestigd, zodat die aanvulling niet meer aangebracht kon worden.
Op vrijdagochtend, 8 mei 2019, in alle vroegte, konden een glunderende Nic van Baar, samen met Pieter Beemsterboer, twee leden van de van de werkgroep, samen in ogenschouw nemen dat het werk er nu helemaal op zat.

Nic heeft als rechtgeaarde Westbeemsterling er steeds maar op gehamerd, dat het monument er nu eens eindelijk moest komen; Pieter zorgde er als onvermoeibare penningmeester voor, dat ook de laatste centjes via sponsoring bij elkaar gesprokkeld werden. Zo kwam door de gezamenlijke inspanning van elk van de vijf leden van de werkgroep dit volledig eerbetoon' aan de zeven verongelukte bemanningsleden tot stand.
Op de avond van de 4de mei 2019 zorgde Nic namens de werkgroep voor een sobere persoonlijke herdenking door het plaatsen van een bloemenhulde bij de gedenksteen in Westbeemster. Mogelijk wordt deze ereplek bij volgende Herdenkingen ook officieel meegenomen.  
Zie ook de website www.monumentaircrashwestbeemster.nl   Foto's Pieter Beemsterboer
     
Omhoog