Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Het was gezellig buurten tijdens de Open Dag Beemster
   
Middenbeemster, 31 mei 2019
Na meer dan 40 jaar Open Dag Beemster blijkt deze nog niets van zijn charmes te hebben verloren. Vrolijk trekken buurtgenoten en visite van over de dijk naar de de polder om hier en daar rond te neuzen. Er was dan ook van alles te zien of te beleven want op wel honderd adressen stonden de deuren van bedrijven of particulieren open voor geïnteresseerde bezoekers. En het weer was -hoewel aanvankelijk wat somber- toch de meute goedgezind en kon er gefietst worden verspreid over de hele polder.
Toch is Middenbeemster met veel deelnemers bij elkaar op een kluitje en zijn vele horeca gelegenheden en een heel aantrekkelijke plek om er even langer te verpozen.
Het wordt wel moeilijk om na 35 jaar verslaglegging om altijd maar weer iets nieuws te ontdekken tussen al die goedbedoelde schilderstukken, pottenbakkercreaties, workshops en verzamelde spulletjes. Daarom was het wel weer leuk om even bij Onder de Linden binnen te lopen om de muzikale aspiraties van de jeugd van 16-18 jaar gade te slaan. Deze jongelui kregen zo een leuk podium aangeboden.
 

Een schapenscheerder bij Agrarisch Museum Westerhem, was eveneens een noviteit om even bij stil te staan. Deze kampioenschapenscheerder van Nederland had in mum van tijd zijn kleine kudde schapen geschoren en verdiende daarom op deze plek een plaatje.

En verder zal iedereen zijn eigen indruk hebben gehad van deze gezellige Open Dag Beemster.
Gehoord hebbende dat het aan de Noorddijk voor het publiek opengesteld gemaal heel veel volk trok, is wederom een bewijs dat niet alleen in Middenbeemster genoten werd van alles wat De Open Dag Beemster biedt.

Omhoog