Start
Redactie
Beemster Agenda
Nieuwsarchief
Foto-impressies
Verenigingen
Gastenboek
Over de Bengel
Links
Projectkoren Beemster

Het Projectkoor Beemster, dat inmiddels al sinds 2000 bestaat, stelt zich ten doel koorzang voor ieder toegankelijk te laten zijn.
Per seizoen - van september t/m Pasen wordt een aantal projecten opgezet, waar zangers en zangeressen zich voor kunnen opgeven. Het koor staat onder leiding van dirigent Theo Koelstra
De koorleden komen uit de wijde omgeving naar Zuidoostbeemster waar in de Ned.Herv. Kapel wordt gerepeteerd.

Projecten
De afzonderlijk projecten, zoals Songs of Praise, Christmas songs and carols, Negro spirituals, Taizé/Iona en Passiemuziek duren 6 - 8 weken. Er kan voor elk project apart worden ingeschreven. Een project wordt besloten met 1 of 2 uitvoeringen in de Hervormde Kerk in Middenbeemster.

Tijdens uitvoeringen doen ook solisten (zangers en instrumentalisten) mee.

Repeties
Veel koorleden doen aan alle projecten mee, anderen geven zich voor 1 of meerdere projecten op.
Het gemiddelde aantal koorleden per project varieert van 70 tot 100 leden. De repetities voor de projecten Songs of Praise, Taizé/Iona en Passiemuziek zijn op woensdag-avond. Maar het Kerstprojectkoor en het Spiritual koor repeteren op zaterdagmiddag.

Dirigent is Theo G Koelstra.

Vaste begeleiders op piano zijn:
<--Peter van Voorst (woensdagavond) en Niek Hartog --> (zaterdagmiddag)

In de Koepelkerk Uitnodigingen
Theo weet zijn koorleden bijzonder te inspireren en tot grote prestaties te brengen. Het enthousiasme dat het koor tentoonspreidt en de kwaliteit van de uitvoeringen zorgen voor bekendheid tot over de Beemsterdijk. Zo werd het Projectkoor uitgenodigd in de Koepelkerk (St.Nicolaaskerk) om één van de Zaterdagmiddaginloopconcerten te verzorgen en in de Taborkerk, eveneens in Purmerend, werd het Projectkoor Christmas Carols.